Ontdek de omgeving

Wij begrijpen als geen ander dat het verleidelijk is om surplace te blijven en je terug te trekken in de tuin, aan het zwembad, of om tot rust te komen in een hangmat of op de jeu-de-boulesbaan. Echter kun je er ook voor kiezen om er (zo nu en dan) op uit te gaan en te genieten van al het moois wat de omgeving te bieden heeft. 

Er is meer dan genoeg te ontdekken in de buurt van onze Mas. Om in de stemming te komen geven we hieronder vast een aantal tips. Je kan tenslotte niet vroeg genoeg beginnen met de voorbereidingen.

 • Langs de kust lijken de stranden en duinen van goudkleurig zand oneindig te zijn. Beschermde natuurgebieden worden afgewisseld met havens en badplaatsen. De dichtstbijzijnde badplaatsen zijn La Grande-Motte met chique strandtenten en Le Grau du Roi met één van de meest actieve vissershavens van de Middellandse Zee.

  Vlak onder Le Grau de Roi ligt een 18 km lang prachtig breed zandstrand:

  Plage de l’Espiguette.

   

  Afstand vanaf onze Mas 75 km

 • De Camargue is een waterrijk gebied aan de Middellandse zee, bekend vanwege de in het wild levende grijswitte paarden en de roze flamingo’s. Er zijn wijngaarden en rijstvelden aangelegd en er wordt zout gewonnen.

   

  Wat je echt niet mag missen: Aigues-Mortes, dit vestingstadje heeft al zijn charme weten te bewaren. Deze middeleeuwse stad werd gebouwd als uitvalsbasis voor de kruistochten van koning Lodewijk IX, de Heilige.

  Afstand vanaf onze Mas 75 km

 • Parc National des Cévennes, een prachtig, groots, ruw en ongeschonden natuurgebied van ruim 90.000 ha groot. Breng een bezoek aan de bossen met rijke flora en fauna, de grotten van Trabuc of bezoek de fabrieken waar de vazen van Anduze gemaakt worden. Huur een fiets of trek je wandelschoenen aan en ontdek dit gigantisch mooie gebied.

   

  Sinds 28 juni 2011 staat de Cevennen bijgeschreven op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

  Afstand vanaf onze Mas 38 km

 • In de Cevennen, net voorbij Anduze, ligt dit bijzondere park. Een Feng Shui tuin, een Laotiaans dorp en zelfs een labyrint, vormen het decor voor 150 soorten bamboe, zeldzame planten en bijzondere bomen. Een uniek park in Europa dat zeker een bezoek waard is. 

   

  Het park is goed met de auto bereikbaar, maar nog leuker is het om in Anduze op de train à vapeur naar Saint Jean du Gard te stappen. Deze stoomlocomotief stopt voor de deur van de Bambouseraie.

  Afstand vanaf onze Mas 38 km

 • De befaamde zaterdagmarkt in Uzès concentreert zich rondom het gehele centrum. Niet alleen op Place aux Herbes, maar ook de zijstraten en de boulevard staan vol kramen met diverse producten, waaronder natuurlijk ook de regionale producten als honing, geitenkaas, verse kruiden, olijfolie en wijn.

   

  Op woensdagochtend is er een kleinere biologische markt. Daarnaast zijn er ook vele 

  ‘vide greniers’ (rommelmarkten), ‘puces’ (vlooienmarkten) en ‘brocantes’ (curiosa- en/of antiekmarkten) in de regio.

 • Vlakbij Uzès ligt de Pont du Gard, een meesterwerk van antieke architectuur en één van de mooiste Romeinse bouwwerken ter wereld. Sinds 1985 staat het bijgeschreven op de werelderfgoedlijst van UNESCO. 

  De Pont du Gard gaat over de Gardon waar het vooral zomers gezellig druk is met families die verkoeling zoeken. Ook kan je over de Gardon kanoën, met als hoogtepunt het varen onder Pont du Gard door.

  Afstand vanaf onze Mas 19 km

 • De Gard is een wandelparadijs. In de directe omgeving van onze Mas kan je prachtige wandelingen maken. Je wandelt ons terrein af en volgt de borden, verdwalen is dan geen optie. Of je kijkt in de bibliotheek in een van de gidsen die er liggen. Bij de meeste vertrekpunten is een parkeerplaats. Fietsers vinden ook voldoende uitdaging, al is het wel zo dat er in Frankrijk geen uitgebreid netwerk is van fietspaden.

 • Ontdek met Michelle, de eigenaresse van Terroirs Tours, de wijde omgeving van onze Mas. Verken historische dorpen, ontmoet toegewijde ambachtslieden, proef regionale lekkernijen en bekroonde wijnen. Dompel je onder in de Franse manier van leven. 

   

  Kies uit een van haar zorgvuldig ontworpen tours of vertel haar jouw wensen voor een op maat gemaakte excursie.

   

  Excursies kunnen gehouden worden in het Frans, Engels en Duits.

   

  www.terroirstours.com

 • Frankrijks eerste Hertogdom, slechts 8000 inwoners en toch bruist Uzès! Veel Parijzenaren zijn verliefd op dit beeldschone stadje, dat niet alleen een rijke geschiedenis kent, maar ook bol staat van de mooie terrassen en leuke winkels op historische pleinen of in mooie smalle straatjes.

   

  Uzès is een van de slechts drie dorpen in Frankrijk dat drie sterren toegekend heeft gekregen in de Groene Gids van Michelin.

  Afstand vanaf onze Mas 10 km  

 • Nîmes is tweeduizend jaar jong!

  Tweeduizend jaar van geschiedenis en passie, Romeinse meesterwerken en moderne architectuur. Deze stad is mysterieus. De zon en het water, de trots en de ingetogenheid, de vrolijkheid en het geheim dragen bij aan haar karakter. Flaneer door de straten en kijk! Net wanneer jij denkt de stad te kennen, staan er meer verrassingen te wachten. Laat je charmeren.

  Afstand vanaf onze Mas 33 km

 • Natuurlijk is deze stad aan de andere kant van de Rhône bekend om het Palais des Papes en om Pont Saint-Bénézet, beter bekend als de brug uit het liedje ‘Sur le pont d’Avignon’. Maar Avignon is ook bekend vanwege het grootse theaterfestival dat jaarlijks in de maand juli gehouden wordt. Er wordt niet alleen een podium geboden aan de grote theaterproducties van Europa, maar ook worden er overal in de stad (ook op straat) kleinschalige producties opgevoerd.

  Afstand vanaf onze Mas 48 km

 • De hoofdstad van de Languedoc-Roussillon, studentenstad, winkelstad, strandstad, cultuurstad en gastronomische stad; kortom een bruisende stad die u zeker een keer gezien moet hebben!

   

   

  Afstand vanaf onze Mas 87 km

 
 
 

Het vliegveld van Nîmes ligt op 45 minuten autorijden van onze Mas. Het vliegveld van Montpellier op 60 minuten en het vliegveld van Marseille op 100 minuten rijden. Vanaf Amsterdam vlieg je in slechts 1 uur en 50 minuten naar ons toe!

Om onze Mas te bereiken, maar vooral ook om dingen te ondernemen in onze regio heb je echt een auto nodig. 

De eerste grote stad in de omgeving van onze Mas is het mooie Nîmes. Je bent er met de auto in 40 minuten. Goed voor een dagje shoppen en/of sightseeing.

En wil je een dag naar het strand? Ook dat kan! In een uur rijd je met de auto naar de prachtige zuidkust van Frankrijk. Daar kan je genieten van rustige stranden of de drukte van een hippe beachclub opzoeken. 

Mas la Buissonnière

51 rue de l'Arceau | Hameau de Foussargues | 30700 Aigaliers | Frankrijk

 • Grey Instagram Icon
 • Grey Facebook Icon
 • Grey Pinterest Icon

© 2020 Mas la Buissonnière

Website: Blend15 | Foto's: Mirella Mesu & Lian van Herel