top of page
BLOG

leuke tips, publicaties en meer...

Het Franse leven door de ogen van Rob & Karen, een blik achter de schermen van  een chambres d’hotes eigenaar & soms zelfs een kijkje in de keuken van Mas la Buissonnière. Maar er is meer.

 

Dagboekflarden, check de echte insidertips voor Uzès, droom weg bij ons emigratieverhaal, ‘proef’ de lekkere table d'hôtes recepten van Karen, lees ons artikel in Twentelife Magazine of kijk vast wat Robs 5 favoriete wijnhuizen zijn. Oh en vergeet natuurlijk niet onze Spotify playlist aan te zetten!

Mas la Buissonniere - Rob & Karen 1.jpg

Ons emigratieverhaal

In de zomer van 2021 hebben wij, in 5 posts, ons emigratieverhaal op Instagram & Facebook gedeeld. Omdat wij hier enorm veel leuke reacties op gehad hebben, hier het hele verhaal in één blog:

‘Leven is het meervoud van lef.’

Maison en France -  Brandade.png

Recept in Maison en France

Maison en France is al meer dan 20 jaar hét magazine over kopen, wonen, verhuren, verbouwen, en zelfs verkopen van een huis in Frankrijk. Met nieuws, achtergronden, verhalen veel tips & altijd een recept.

mockup podcast.jpg

Podcast

Hoe wij terecht zijn gekomen in Foussargues en hoe wij het de stap & het leven in Zuid  Frankrijk ervaren, kun je beluisteren op de podcast ‘Koffers Gepakt’. In aflevering S2A35 van deze podcastserie over Nederlanders die in het buitenland wonen, hoor je ons verhaal.

Figaro.jpg

Figaro Magazine

Begin 2023 is Mas la Buissonnière uitgekozen door Figaro Magazine

tot een van de 150 favoriete chambres d'hôtes in Frankrijk.

magazine.jpg

Artikel in Twentelife

Twentelife is het magazine over het goede Twentse leven, het is voor iedereen die meer wil weten over Twente. Voor de rubriek ‘Tucker abroad’ zijn wij geïnterviewd, lees hier het verhaal.

verse kruiden.png

Karen's keukenfavorieten

Na de table d'hôtes wordt mij vaak gevraagd welke spullen ik onmisbaar vind in de keuken, hierbij mijn lijstje.

CdH Wijzer '23.png

Chambres d'Hôtes Wijzer

Eind 2023 zijn wij verkozen tot nr. 3, daar zijn we trots op, zeker met zulke mooie commentaren als: magische plek, pure verwennerij, goddelijk eten en de liefste gastheer & -vrouw.

meloentartaar.png

Recept: meloentartaar

Zomers als het echt warm is, dan is niets lekkerder dan deze heerlijke verkoelende salade. 

spotify-playlist.jpg

Spotify playlist

Kom helemaal in de stemming met de Mas La Buissonnière playlist! De leukste franse plaatjes voor voor, tijdens én na je vakantie.

Mas la Buissonniere - mas detail 5.jpg

Tips Uzès

Afgelopen zomer heeft Asjha van den Akker bij ons gelogeerd en een heerlijk artikel geschreven over Uzès, natuurlijk met een paar ‘insidertips’. Asjha is gastblogger bij Frankrijk.nl en schrijfster van oa het boek ‘Mais oui! Verhalen uit Frankrijk’.

kaas-1.jpg.webp

Karen's 5 favorieten

Op de pagina met ‘Franse favorieten’ op de site www.vanfransebodem.nl van Mireille den Hartog heeft Karen haar 5 Franse favorieten gedeeld in mei 2020.

op-pad-met-locals-1280x960.jpg

Op pad met locals

In 2020 zijn wij door Marion van Amelrooij uitgekozen voor haar boek ‘op pad met locals’, een accommodatie & reisgids in één. hierin staan 50 bijzondere accommodaties van Nederlanders en Belgen in Frankrijk met de beste insidertipsen persoonlijke verhalen.

bottom of page